Mc Donalds chokladmuffins

Hej på er !
 
Så länge sedan det var sen jag la upp ett recept men idag händer det, ställde mig i köket och bakade dessa underbara Mc Donalds chokladmuffins och så otroligt goda de blev. Grundreceptet fann jag hos bästa Frida, men ändrade om lite så det passade mitt tycke och smak bättre. Älskar verkligen Fridas bakblogg hon ger en sååå otroligt mycket inspiration. Men tillbaka till de här muffinsen nu, alltså kan det bli bättre än massa choklad ?? Dessa är sådana här muffins som man riktigt längtar till att få sätta tänderna i, så ikväll lär det bli en eller två sådan här till kaffet.
 
IMG_1611 IMG_1609
 
 
Du behöver: (10 stora muffins)
 
*5 dl vetemjöl
*2 tsk bakpulver
*1 tsk bikarbonat
*2 tsk vaniljpulver
*1,5 dl kakao
*1 krm Salt
*130 g smält smör
*2 dl naturell yoghurt
*2 dl strösocker
*2 ägg
*150 g mörk choklad
*100 g mjölkchoklad
 
Gör så här:
 
1.Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Hacka därefter chokladen, blanda med både stora och små bitar choklad.
 
2.Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljpulver, kakao och salt i en skål.
 
3.Vispa sedan ihop det smälta smöret med yoghurten, strösocker och ägg i en skål. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en slät smet.
 
4.Rör ner 3/4 av den hackade chokladen och fördela sedan smeten i muffinsformarna. Varje muffinsform ska vara fylld upp till kanten.
 
5.Strö sedan över resterande choklad på toppen av varje muffins.
 
6.Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Verkligen helt perfekta muffins och extremt mäktiga, men med en sådan här muffins till kaffet kan det inte bli mer än rätt.
 
IMG_1606 IMG_1614 IMG_1610