Påsktårta

Glad påsk på er !
 
Idag ska jag bjuda er på en riktigt påskig tårta. Inspirationen kommer från Fridas bakblogg men gjorde tårtan helt i min smak. Valde att göra ett mittenparti med nougatfluff och oj så gott det blev. Det här är verkligen en påsktårta som går hem under påskfirandet. Tänk er en monsterstor chokladboll med nougatfluff och massa godis, alltså verkligen sååå gott och mäktigt. ;)
 
IMG_0299 IMG_0327
 
Du behöver:
Chokadbollssmeten:
 
* 500 gram smör
* 18 dl havregryn
* 2 dl kallt kaffe
* 5 msk vaniljsocker
* 6 dl strösocker
* 10,5 msk kakao
 
Gör så här:
 
1. Dela smöret och häll i sockret i en skål. Använd elvispen och vänd ner havregryn, vaniljsocker, kakao och till sist kaffet.
 
2. Vispa allt tills det har blandats ordentligt.
 
Nougatfluff:
 
*1 burk marshmallows fluff
*200 g nougat
 
Gör så här:
 
1.Smält nougaten över vattenbad, blanda ihop med marshmallowfluffen.
2.Micra i några sekunder så att fluffen blir mjuk.
 
Dekoration:
 
*Ca 150 g kokos
*Gul geléfärg
*Färgat strössel
*En chokladpåskhare
*Massa påskägg och påskhönor + lite Nutella att fästa godiset med
 
Ihopsättning av tårtan:
 
1.Använd en springform ca 20 cm i diametern, men använd inte bottnen. Börja med att trycka i chokladbollssmeten i ca halva formen. Tryck ner den ordentligt så att smeten blir fast.
 
2.Fyll sedan på med nougatfluffen och gör ett hål i mitten. Lägg sedan på det andra av chokladbollsmeten, var noga med att fylla på med smeten ända upp till kanten på formen och fyll inte i hålet. Tryck till ordentligt så allt är fast.
 
3.Färga där efter kokosen och blanda runt så all kokos blir gul. Blanda i strössel och rör runt. Ta bort springformen från tårtan och fina till tårtkanterna. Täck hela tårtan med kokos och strössel och dekorera kanterna med kokos och strössel. Strö över lite strössel högst uppe på toppen.
 
4.Därefter trycker du ner chokladkaninen i hålet och fyller på med ägg, sen kan du dekorera hur du vill. men för att allt ska sitta är det bra att dutta på lite Nutella under godiset och sätta fast.
 
5.Ställ in i kylskåpet och låt tårtan stelna innan servering.
 
IMG_0305 IMG_0308 IMG_0319 IMG_0300 IMG_0328   IMG_0297 IMG_0333 IMG_0331