En lite nyttigare pizza

Pizza, pizza, pizza kan man någonsin få nog ? Om man älskar pizza lika mycket som jag är det ibland bra att tänka på att göra den lite nyttigare och den här versionen från Vélochef boken är verkligen helt perfekt. En pizza som du håller dig mätt på länge och som gör att du orkar träningen på bästa möjliga sätt. Han där Henrik Orre är Team Sky´s personliga kock av en anledning, han vet helt enkelt vilken mat som är bra att inta när man tränar stor del av sin vakna tid. :) Mjölet är utbytt mot rågsikt och jag tycker faktiskt det här är den bästa pizzabotten jag någonsin gjort. Jag la till lite tomatpure i crème fraichen och det blev magiskt gott. Enligt Henriks recept så är det Pavé De Roubaix ost han använder men vi hade inte det hemma så det blev vanlig riven ost, men du bestämmer givetvis hur du vill göra. :)
 
IMG_0278 IMG_0282
 
Du behöver:
 
*180 g mjölk
*10 g jäst
*320 g rågsikt
*1/2 tsk salt
*2 dl creme fraiche
*2 msk tomatpure
*Riven ost
*2 gula lökar
*Timjan (färsk)
 
Gör så här:
 
1.Sätt ugnen på 230 grader. Värm mjölken till ca. 40 grader i en kastrull på spisen. Använd gärna en termometer. Rör ut jästen i mjölken.
 
2.Blanda ihop mjöl och salt i en hushållsmaskin. Häll mjölken över mjölblandningen. Kör i ca. 5 minuter.
 
3.Låt degen jäsa till dubbel storlek under en handdunk, ca. 20 minuter.
 
4.Dela degen i två lika stora bitar. Kavla ut till två tunna pizzor. Blanda crème fraîche och tomtpure och bred på över pizzorna. Lägg på osten.
 
5.Hacka löken i tunna skivor och lägg på pizzan avsluta med att toppa med timjan. 6. Grädda mitt i ugnen ca. 10 minuter.
 
IMG_0276 IMG_0280 IMG_0275
#1 - - mallan:

men åh yumz så gott det såg ut!

#2 - - Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Det såg väldigt gott ut :)

#3 - - baakochmaat:

Tack fina du <3

#4 - - baakochmaat:

<3