Snart börjar vår vegetariska månad här hemma, så vad passar då bättre än att visa er dessa underbara vegetariska burits jag gjorde för några veckor sedan. Jag tror inte att det finns någon där ute i vårt avlånga land som inte skulle tycka om dessa burritos ! Tror till och med att jag skulle kunna leva på dessa burritos nu i februari, men då jag vill ge er lite nya färska vegetariska recept ska jag försöka komma på något annat att tillaga, har faktiskt skrivit upp en hel lista med tankar bakom vegetariska rätter, så det ska nog gå bra. :)
Men tillbaka till dessa burritos nu, älskar hela blandningen av alla härliga grönsaker och riset, sedan att toppa det med en ljuvlig tomatsås och ost, ja det kan ju inte bara bli fel. :)
Du behöver:
* 8 stora tortillabröd
* 1 gul lök
* 400 g färska champinjoner
* 1 vitlöksklyfta
* 1 dl vatten
* Tacokrydda, recept hittar ni HÄR och halvera receptet
* 1 dl créme fraiche
* 1 tsk salt
* 1 röd paprika
* 1 grön paprika
* 1 burk majs
* 2 portioner kokt ris
* Tomatsås ( gärna köpt i delikatessbutik )
* Riven gratängost
Gör så här
1. Börja med att koka riset. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bröden på varandra och täck med aluminiumfolie. Värm dem i ugnen i ca 10 minuter. Håll bröden varma inlindade i en handduk. Höj ugnsvärmen till 225 grader.
2. Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Skala vitlöksklyftan. Fräs lök och champinjoner i olja. Tillsätt vatten, tacokryddor och créme fraiche. Låt sjuda utan lock ca 10 minuter. Krydda med salt.
3. Ansa och tärna paprikorna. Tillsätt paprikan, majskornen och riset och låt allt bli genomvarmt.
4. Fördela fyllningen på tortillabröden. Vik eller rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form, häll över tomatsåsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 10 - 15 minuter.
Servera en god blandsallad till dessa underbara burritos
Lät verkligen SÅ gott!