Vegetariska burritos

Snart börjar vår vegetariska månad här hemma, så vad passar då bättre än att visa er dessa underbara vegetariska burits jag gjorde för några veckor sedan. Jag tror inte att det finns någon där ute i vårt avlånga land som inte skulle tycka om dessa burritos ! Tror till och med att jag skulle kunna leva på dessa burritos nu i februari, men då jag vill ge er lite nya färska vegetariska recept ska jag försöka komma på något annat att tillaga, har faktiskt skrivit upp en hel lista med tankar bakom vegetariska rätter, så det ska nog gå bra. :) Men tillbaka till dessa burritos nu, älskar hela blandningen av alla härliga grönsaker och riset, sedan att toppa det med en ljuvlig tomatsås och ost, ja det kan ju inte bara bli fel. :) img_1336_56a3e4c9ddf2b35cb980f43f img_1343_56a3e53c9606ee5c57acccac Du behöver: * 8 stora tortillabröd * 1 gul lök * 400 g färska champinjoner * 1 vitlöksklyfta * 1 dl vatten * Tacokrydda, recept hittar ni HÄR  och halvera receptet * 1 dl créme fraiche * 1 tsk salt * 1 röd paprika * 1 grön paprika * 1 burk majs * 2 portioner kokt ris * Tomatsås ( gärna köpt i delikatessbutik ) * Riven gratängost   Gör så här 1.  Börja med att koka riset. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bröden på varandra och täck med aluminiumfolie. Värm dem i ugnen i ca 10 minuter. Håll bröden varma inlindade i en handduk. Höj ugnsvärmen till 225 grader. 2. Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Skala vitlöksklyftan. Fräs lök och champinjoner i olja. Tillsätt vatten, tacokryddor och créme fraiche. Låt sjuda utan lock ca 10 minuter. Krydda med salt. 3. Ansa och tärna paprikorna. Tillsätt paprikan, majskornen och riset och låt allt bli genomvarmt. 4. Fördela fyllningen på tortillabröden. Vik eller rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form, häll över tomatsåsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i ca 10 - 15 minuter. Servera en god blandsallad till dessa underbara burritos img_1340_56a3e504e087c3113924a337 img_1342_56a3e5299606ee5c88837f42 img_1337_56a3e4e02a6b22376438b4d3  
#1 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Lät verkligen SÅ gott!