Skinkrisotto

Hej underbara måndag ! Nu är vardagen tillbaka och jag har fullt upp med jobb, ska sitta och redigera bilder hela dagen och försöker hitta på nya fräscha recept. Den här skinkrisotton är verkligen ett sådant perfekt recept. Snabbt, enkelt och gott - det är verkligen mina ledord...
 
IMG_2419
 
Du behöver:
 
*1 purjolök
*1 gul lök
*Olivolja
*4 port arborioris + 2 dl vatten
*1 burk majs
*300 g rökt skinka
*Hönsbuljong
*Vatten under omrörning
*1 krm chiliflakes
*Salt och peppar
*Några droppar soya
*Persilja
 
Gör så här:
 
1. Skala och hacka löken och skiva purjolöken. Fräs det någon minut i olivoljan i en stekpanna. Rör ner riset och låt det fräsa med under omrörning. Tillsätt vatten (2dl) och koka ner till knappt hälften återstår.
 
2.Tillsätt sedan buljongen lite i taget under omrörning och koka tills riset är färdigt med tuggmotstånd. Späd med vatten under tiden.
 
3. Tillsätt majsen och skinkan och rör runt avsluta med att smaka av med kryddorna och några droppar soya.
 
Dekorera med persilja.
 
IMG_2425 IMG_2421 IMG_2416
#1 - - Lisa:

Åh vad gott :)

#2 - - Annika Majak:

Jösses va det ser smarrigt ut!

#3 - - baakochmaat:

<3

#4 - - baakochmaat:

<3