Kycklinglasagne

Då var det fredag och vad passar då bättre att bjuda på än en smarrig lasagne men idag vill jag ha en twist på den vanliga lasagnen och bjuder er på en kycklinglasagne, älskar lasagne och tycker det är roligt att variera den här rätten då och då och nu på senaste tiden har jag slutat att äta köttfärs så varvar den här kycklinglasagne med en lasagne gjord på qourn.
 
img_0683_569a9ad79606ee1e335dfcf5_56a3e55e9606ee5c9bbc9dbf
 
Du behöver:
 
*2 gula lökar
*2 vitlöksklyftor
*2 röda paprikor
*1 zucchini
*500 g kycklingfärs
*2 msk olja
*1 tsk timjan
*1 tsk rosmarin
*4 msk tomatpure
*500 g krossade tomater
*1 hönsbuljongtärning
*Salt
*Svartpeppar grovmalen
 
Sås:
*6 msk smör
*6 msk vetemjöl
*1 liter mjölk
*10 st lasagneplattor
*2 dl riven parmesanost
 
Gör så här:
 
1.Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikorna, hacka dem och zucchinin.
 
2.Fräs kycklingfärs, lök och vitlök i oljan i en stor stekpanna eller kastrull. Krydda med timjan och rosmarin. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med i färsen tillsammans med tomatpurén.
 
3.Tillsätt tomater och buljongtärning, låt det koka ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
 
4.Sås: Smält matfettet i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjölken under vispning. Låt såsen koka ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
 
5.Varva sås, lasagneplattor och köttfärsröra i en ugnssäker form. Avsluta med sås och ost. Sätt in lasagnen mitt i ugnen ca 40 minuter.
 
Serveras med en blandsallad.
 
img_0677_569a9a8bddf2b35e9d36afd0_56a3e5542a6b2261fbc4182b img_0684_569a9b11e087c30e0e264619_56a3e5689606ee5c7c845d48