Lasagne á la Sara med spenatsallad
God middagen denna underbara fredag ! Alltså denna helgen åh vad jag har sett fram emot den, är helt ledig denna helg ( förutom dansjobb ) inget plugg, då både salstentan är gjord och hemtentan är inlämnad. :)
Så idag ska jag bjuda er på en riktigt festmåltid och det är givetvis lasagne det och tacos betyder fredag för mig ! Detta var en annorlunda variant jag gjorde då den var med i City gross matkasse och ja hon som gör recepten för City gross heter med Sara så denna rätt känns verkligen som jag. Dock gjorde jag lite ändringar så mitt recept ser ni här nedan..:)
Du behöver:
(4 portioner )
* 1 pkt färska lasagneplattor
* 1 gul lök
* 1 vitlöksklyfta
* 1 mks olivolja
* 500 g blandfärs
* 2 krm svartpeppar
* 3 krm salt
* 1 pkt krossade tomater
* 1 tsk honung
* 2 tsk oregano
* 3 krm timjan
Béchamelsås:
* 7 dl mjölk
* 4-5 msk maizena
* 1 krm vitpeppar
* 1 pkt pecorino
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek lök, vitlök och blandfärs tillsammans med svartpeppar och salt. Häll sen på tomaterna, honung, oregano och timjan. Låt allt puttre i 10 minuter. Under tiden som blandfärsen kokar gör du béchamelsåsen.
3. Koka upp mjölken och häll i maizena. Låt allt koka i ett par minuter och smaka sen av med vitpeppar.
5. Varva béchamelsås, lasagneplattor och köttfärs i en ugnsfast form. Börja med béchamelsås sedan lasagneplattor, köttfärs osv. Avsluta med såsen och toppa med pecorino. Gratinera i 20 minuter.
Serveras med spenat.
Det låter ju underbart gott! :-D Kram