Nu ska ni få ta del av en helt magisk kladdkaka jag gjorde för några veckor sedan. Idén har legat och lurat länge och tillslut bara visste jag hur jag skulle göra.
Jag ville ha ett robust utseende där den härliga kolasåsen rinner ner längst kanterna. Denna kladdkakan är helt ljuvlig med kexhoklad och vit chokladmousse. Det som binder ihop kakan perfekt är den härliga kolasåsen. Ett måste att prova.
Här kommer receptet på min kexhokladkladdkaka ! :)
Jag valde att göra tre bottnar så gjorde receptet x 3. I två av bottnarna hackade jag ner kexchoklad och på den sista kladdkakan gjorde jag bara en enkel botten utan kexchoklad.
Kaddkakan: ( tänk på att göra tre kakor och i två av dem ska det vara kexchoklad )
Du behöver :
* 100 g smör
* 2 ½ dl socker
* 2 ägg
* 1 ½ dl vetemjöl
* 3 msk kakao
* 1 tsk vaniljsocker
* 56 g kexchoklad
Gör så här :
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smör och bröa en form med löstagbara kanter. ( Har använt en i diameter 26 )
2. Smält smöret. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Hacka kexchokladen i lite större bitar.
3. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter ta ut kladdkakan och tryck ner kexchokladbitarna och in i ugnen 5 minuter till. Kakan ska bli låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
Vit chokladmousse:
Du behöver:
* 150 g vit choklad
* 2 dl vispgrädde
* 100 g philadelphia
Gör så här:
1. Dela chokladen i små bitar och lägg i en bunke.
2. Värm grädden till den nästan kokar, den får dock absolut inte koka!
3. Häll den heta grädden över chokladen. Rör om tills det är en jämn smet.
4. Ställ in i kylen för att svalna, gärna över natten.
5. Lägg i philadelphian och vispa upp till en bra konsistens.
Dekoration:
* En burk karamelliserad mjölk
* 2 påsar med minikexchoklad
Jag började med att lägga en av kladdkakan med kexchoklad på ett tårtfat. Sedan bredde jag ut ett lager av chokladmoussen, på med en till kladdkaka med kexchoklad i och ett till lager chokladmousse. Avslutade med en kladdkaka utan kexchoklad och bredde sedan ut kolasåsen, gärna lite slarvigt så att kakan får ett robust utseende och att kolasåsen rinner ner längst kanterna. Delade minikexchokladen på mitten och tryckte ner ganska så tätt uppe på toppen.
Det där ser ut att va för mycket av det goda :O