Barnfiskplättar
Förra veckan var det dags att fylla på Novas matförråd och då tänkte jag att hon skulle få lite lyxiga fiskplättar med en underbar smak av dill. Dessa blev riktigt goda och ska jag vara ärlig skulle jag kunnat äta dessa flera dagar i veckan, hade bara behövt göra lite större. ;)
Om ni har barn som precis börjat äta så mosar ni bara plättarna så det blir finmalet.
Du behöver:
* 400 g torskfilé
* 2 msk potatismjöl
* 2 dl mellangrädde
* 1/2 krm vitpeppar
* 1 dl hackad dill
Gör så här:
1. Skär torskfilén i mindre bitar. Lägg fiskbitarna i en skål och mixa med en stavmixer. Kör några sekunder.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa smeten slät och porös. Färsen ska vara ganska fast i konsistensen så att du lätt kan forma till plättar.
3. Skölj en skärbräda och händerna. Forma till plättar och lägg på skärbrädan.
4. Värm upp en stekpanna med raps eller olivolja och stek plättarna några minuter på varje sidan. Viktiga är att de blir genomstekta.
Även om jag snart fyller 17 så tänker jag testa dessa, verkar så gott + behöver lära mig att äta mer fisk! :) Hoppas du haft en fin helg!