Denna rödbetspaj kan verkligen vända alla veggoskeptiker ! Och jag har bevis på det då min man verkligen älskade denna maträtt ! Så denna paj kommer att lagas många gånger här hemma ! Det som är så bra med paj är att man kan göra lite extra och sedan kan man proppa frysen full med det. Perfekt att ta ut och äta när man inte orkar laga mat en dag.
Rätten blir godast om den serveras med en god blandsallad.
Du behöver:
( 6 portioner )
Pajdeg:
* 150 g smör ( rumstempererat )
* 3 1/2 dl mjöl
* 2 msk vatten
Fyllning:
* 5 färska rödbetor
* 2 dl gräddfil
* 1 ägg
* 1/2 msk flytande honung
* 4 dl riven ost ( gärna en smakrik ost )
* 1/2 tsk torkad timjan
* 1 krm salt
* 1/2 tsk svartpeppar
* 1/2 dl rostade solrosfrön
* Färsk timjan till garnering
Gör så här:
1. Koka rödbetorna mjuka med skalet kvar, ca 45 minuter. Spola i kallt vatten. Skala och skiva dem tunt. Rosta solrosfröna snabbt.
2. Pajdeg: Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl och smör till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en form ca 26 cm i diameter. Låt degen gå upp ca 3 cm på kanten. Nagga botten och kanten med en gaffel. Ställ i kylen 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
5. Blanda gräddfil, ägg, honung, ost, timjan, salt och peppar i en skål.
6. Fördela rödbetsskivorna i pajskalet, täck med fyllningen. Ställ in i mitten av ugnen ca 40 minuter. Pajen ska ha fått en fin färg.
7. Strö över solrosfröna vid servering. Garnera med färsk timjan.
#5 -
-
VERONICA - fashion blog:
Glad jag såg detta så långt innan middagen! Detta är något jag verkligen vill testa :) Blir en tripp till affären. Ha en fin dag, kramar!
Svar:
Baakochmaat
#6 -
-
GoForFit:
Ser ju supergott ut! :)
sv; Det är väldigt gott! Tack så mycket! :D
Svar:
Baakochmaat
#10 -
-
Sandra :
Lät som ett riktigt spännande recept, kanske man ska testa nån dag!
Älskade ljuset :)
Allt bra?
Kram
Svar:
Baakochmaat
sv. Tack så mycket. :)
Försöker införa lite grönare och allmänt bättre kost här hos killen, men han bara gnäller över allt jag lagar, haha. :P Själv tycker jag att det är gott.