Nougatpraliner med krisp
* 200 g nougat
* 50 g mörk choklad
* 1 dl vispgrädde
* 1 tsk honung
Krisp:
* 1/2 dl strösocker
* 1 dl cornflakes
Dopping och garnering:
* 200 g mörk choklad
* Ca 50 g vit choklad
2. Hacka nougat och choklad och lägg i en bunke.
3. Koka upp grädden tillsammans med honungen och slå över nougaten. Rör tills allt smält och blivit till en jämn och blank massa.
4. Låt massan svalna. Blanda sedan ner krispet.
5. Låt stelna i kylskåp och dela sedan massan i tre delar som rullas till jämna rullar. Linda rullarna i plastfolie, forma till platta bitar och låt dem stelna i frysen i ca 30 minuter.
6. Bryt chokladen till doppningen och smält över vattenbad.
7. Skär rullarna i jämna skivor, ca 1 cm tjocka, och doppa dem i den smälta chokladen. Låt stelna.
8. Smält den vita chokladen över vattenbad och gör fina streckmönster överst på pralinen. Lättast är att ta en tesked som man fyller och sedan röra handen fram och tillbaka över pralinerna. Man ska vara lätt på handen. Ställ in i kylskåpet och låt stelna.
så gott! :)