Maltesers cheesecake

Åh alltså mina vänner idag är jag lyrisk, kan ha gjort den godaste cheesecaken i helgen. Denna Maltesers cheesecake är verkligen något utöver det vanliga, länge gått och funderat på att använda just Maltesers i cheesecake men aldrig kommit till skott, men äntligen tog jag tag i idén... Och så gott det blev ! :) Jag valde att göra en botten på Ballerina kladdkaka och toppa cheesecaken med underbar kolasås. Tyvärr så är inte mina bilder dem bästa nu när det är mörkt och regnigt hela dagarna ! Är ju ingen proffsfotograf men hoppas de är ok ändå . ;) Vill ha sommar och sol nu så man kan fota alla dessa underbara bakverk, efterrätter och middagar ! :) Men vi får hålla ut, vintern är ju ganska så mysig ändå... IMG_0928   Du behöver : * 125 g philadelphiaost * 2 dl socker * 3 dl grädde * 1,5 tsk vaniljsocker * 3 äggulor * Ett paket Ballerina kladdkaka * Smält smör * 1 burk karamelliserad mjölk * 300 g Maltesers (150 g till smeten och 150 g till dekoration) Gör så här: 1. Börja med att dela 150 g Maltesers på mitten. 2. Blanda philadelphiaosten, socker och vaniljsocker i en skål och vänd ner äggulorna en och en. Vispa grädden halvhård och vänd ner i smeten. Blanda till sist i Maltesers och rör om. Hacka Ballerina kakorna i små bitar och blanda i lite smält smör, täck botten och tryck upp en liten kant. 3. Häll i cheesecakes smeten i formen och låt stå i frysen minst 3 timmar. 4. Vid servering brer du på den karamelliserade mjölken och dekorera med Maltesers. Helt ljuvligt gott. Ni måste testa denna cheesecake ! :) IMG_0925 IMG_0926
#1 - - Cheesecake - idlun | Pearltrees:

[…] Denna bild säger mer än så till och med. En fryst Jordgubbscheesecake på en kladdkakebotten. VAD kan möjligtvis gå fel? – Ingenting! Denna cheesecake är den godaste Cheesecake jag någonsin ätit och bakat. Nu ska ni få receptet Kladdkakebotten:185 g Smör 3 Ägg 3.5 dl Strösocker 2.5 dl Vetemjöl 1 dl Kakao 1 msk Vaniljsocker Fyllning:200 g Philadelphiaost 1.5 dl Strösocker 1 msk Vaniljsocker 3 Äggulor 6 dl Vispgrädde 75 g Vit Choklad, fint hackad 0.5 l Jordgubbar Gör så här:För kladdkakan: Börja med att sätta ugnen på 180°C och smöra- samt mjöla en springform på 26 cm. Maltesers cheesecake | baakochmaat. […]

#2 - - Lisa:

Ser riktig god ut!

#3 - - MATILDA:

Så mumsigt :D

#4 - - Netti:

Herregud vad gott och den där måste jag också baka! Kram

#5 - - Sockenvägens Söta:

Mums, maltesers som är så goda, måste vara en hit! Ha en fin vecka <3

#6 - - Helen:

Mums!!! Vad gott it detta ser ut :)

#7 - - baakochmaat:

<3

#8 - - baakochmaat:

Tycker jag du gör helt rätt i <3 Kram

#9 - - baakochmaat:

<3

#10 - - baakochmaat:

Ja denna cheesecake var något utöver det vanliga <3 Kramar

#11 - - baakochmaat:

<3

#12 - - Efterrätter | Pearltrees:

[…] Oreopaj med kola, valnötter, chokladganache och havssalt. Daim- & kolapaj. OREOCHOKLAD PAJ MED KOLA. Recept Chokladfondant. SweetandSimple - Recept på Glass au four på knäckig havrebotten från - Hemmets Journal. Jennys Matblogg. Lottas mat och vardag: Killevipp, tjillevipp eller chillevipp. Chokladtacos! En otippat god dessert! HallonMia: Hemmagjord glass. Bakar livet sötare: Bebé bakelser - Bebé tarts. Chocolate cream pie. Maltesers cheesecake | baakochmaat. […]

#13 - - Elin:

Cheesecake är ju den godaste "tårtan" :D skulle nog lugnt bara kunna äta denna resten av mitt liv!

#14 - - baakochmaat:

Ja men visst är det gott, älskar det med <3