Jordgubbssylt:
* 1 liter jordgubbar
* 4 dl strösocker
* 3 dl syltsocker med pektin
* 0,5 krm natriumbensoat
Gör så här:
1. Snoppa jordgubbarna och dela eller skiva dem. Varva bär och socker i en kastrull. Låt stå ca 1 tim.
2. Låt jordgubbarna sjuda på svag värme ca 10 min. Ta bort ev skum. Rör ut natriumbensoat i lite sylt och rör ner i grytan.
3. Häll upp sylten i varma burkar och sätt på lock.
Våfflor:
Du behöver:
* 125 g smör
* 2 dl mjölk
* 4 dl vetemjöl
* 2 ägg
* 1 tsk bakpulver
* 2 dl iskallt vatten
Gör så här:
1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i matfett och vatten.
2. Hetta upp våffeljärnet. Smörj den första laggen. Grädda våfflorna tills de blir gyllenebruna. Då dessa våfflor inte ska bli för frasiga är det bra att lägga dem på en tallrik istället för galler.
Glassbåtar:
Du behöver:
* 6 st våfflor som du delat i lagom storlekar
* 5 dl vispgrädde
* 1 burk kondenserad mjölk, sötad
* 300 g jordgubbar
* Ca 1 dl jordgubbssylt
* 300 g ljus Choklad
Gör så här:
1. Börja med att ta fram en muffinsplåt med plast för 12 muffins.Forma våfflorna till små skålar och tryck ner i formarna.
2. Vispa grädden och den kondenserade mjölken tills det bildas toppar, mixa jordgubbarna till en slät smet och vänd ner i glassmeten. Sätt en liten cylinder i mitten av våfflan och fyll på med jordgubbssylt. Fyll därefter på med glassen.
4. Ställ i frysen i minst 4 h, gärna över natten.
5. Smält chokladen, tag ut glassen ur frysen och doppa toppen av dem i choklad. Ställ tillbaka i frysen.
Ta fram en stund innan servering.
Super mumsigt :D